€609 млн. е печалбата за португалската икономика

12 юли 2016 Александър Дончев

Виж 1 снимка

Сн.: БТА
Португалските футболисти донесоха много радост на родината си
Португалската икономика е на плюс с 609 млн. евро от успеха на националния отбор на Евро 2016, сочи проучване на Института по маркетинг и мениджмънт в Лисабон.

Според изследването, приходите са резултат от бума в продажбата на телевизори и скъпа техника, на силно завишения оборот в ресторантите, баровете и кафенетата в иберийската страна, както и на продажбата на хиляди самолетни билети в посока Франция на фенове, решили да подкрепят на живо любимците си.

Генералният спонсор на "мореплавателите” – шведска софтуерна компания се похвали, че е на плюс от европейското със 117 млн. евро, съобщи bTV.

Отборната премия на новия европейски шампион по футбол се равнява на 25,5 млн. евро. Всеки от героите на селекционера Фернандо Сантош ще прибере по 250 000 евро бонус, а капитанът Кристиано Роналдо вече обяви, че ще дари своя за благотворителност.

През май, когато спечели Шампионската лига с "Реал" (Мадрид), най-скъпият футболист в света отдели премията си от турнира в размер на 550 000 евро за каузите на УНИЦЕФ.


Кралско посрещане за шампионите (видео)
stat
Стани фен във Facebook

НА ЖИВО

Няма мачове на живо в момента

АНКЕТИ

Заслужен ли е триумфът на Португалия?
Гласувай Резултати